Zde můžete do formuláře níže napsat svůj recept na grilování, který se Vám osvědčil a který máte vy i Vaši přátelé rádi a chcete se s tímto receptem podělit s ostatními. Snažte se uvést co nejvíce podrobností - jaký gril používáte, jaké suroviny používáte, jaký postup máte a prostě vše co si myslíte, že lidem, kteří se váš recept na grilu chystají reprodukovat by mohlo být užitečné. Grilování zdar!
Datum | 21.08.2012 |
Vložil | Dave |
Titulek | Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou |
Způsob grilování : při použití plynového grilu i grilu na dřevěné uhlí přímé grilování, cca 5 minut
Suroviny : 4 hermelíny, 4 lžíce rybízové marmelády, kompotované brusinky - 200 ml, olivový olej, vinný ocet, sůl, čerstvě umletý pepř
Příprava: gril rozpálíme asi na 200 stupňů, do hliníkové misky vložíme hermelíny potřené olivovým olejem, a zprudka z obou stran grilujeme v misce, dokud sýr nezíská hnědou kůrku. Opatrně obracíme, aby horký sýr nevytekl. Mezi tím zahřejeme za stálého míchání marmeládu, brusinky, vinný ocet, sůl a pepř. Uvedeme na krátko do varu, dobře mícháme, aby se omáčka nepřipálila. Grilovaný hermelín pak přelijeme horkou omáčkou a podáváme