Grilované ryby

Zde můžete do formuláře níže napsat svůj recept na grilování, který se Vám osvědčil a který máte vy i Vaši přátelé rádi a chcete se s tímto receptem podělit s ostatními. Snažte se uvést co nejvíce podrobností - jaký gril používáte, jaké suroviny používáte, jaký postup máte a prostě vše co si myslíte, že lidem, kteří se váš recept na grilu chystají reprodukovat by mohlo být užitečné. Grilování zdar!

Recepty na grilu: Grilované ryby

Datum 21.08.2012
Vložil Petra K.
Titulek Grilovaný pstruh s bylinkami ve slanině

4 pstruzi (po 300-400g), 12 dlouhých plátku anglické slaniny, citrónová šťáva, hrnek jemně nasekaných čerstvých bylinek ( zelená petržel, pažitka, máta, tymián a majoránka) hrubě drcený pepř a sůl.

Upravené pstruhy omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a posypeme pepřem.Vnitřek ryb naplníme nasekanými bylinkami. Z obou stran každé ryby uděláme do kůže několik šikmých zářezů. Naplněné pstruhy omotáme plátky slaniny, kterou upevníme kovovou jehlou. Připravené ryby rozložíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme mírným žárem 7-9 minut z každé strany. Pro přípravu grilovaného pstruha doporučujeme gril weber q 140. Horké ryby pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

 

Recepty na grilování

Vytvořte si web zdarma!Webnode